Vejle vil ikke rive ned men udvide ghettoområde
Finlandsparken, Vejle
Foto: Vejle Kommune

Vejle vil ikke rive ned men udvide ghettoområde

I stedet for 40 pct. almene familieboliger i Finlandsparken ønsker Vejle Kommune og AAB at få lov til 68 pct. i 2030.

VEJLE: I Vejle er boligområdet Finlandsparken udpeget til at være et af de 15 hårde ghettoområder i Danmark, og skal som sådan leve op til at have reduceret antallet af almene familieboliger i området fra de nuværende 100 pct. til 40 pct. i 2030 efter ghettoplanen.

Nu vil kommunen og boligselskabet AAB ansøge Boligministeriet om dispensation om i stedet for 40 pct. at kunne nøjes med at reducere til 68 pct. almene familieboliger, fremgår det af udvalgsreferater.

Således ønsker kommune og boligselskab ikke at rive boligblokke ned, men fortætte området med nyt erhvervs-, butiks- og bolig-nybyggeri og iøvrigt også udvide afgrænsningen af området.  

Der er to muligheder for at søge om dispensation fra 40 pct.-kravet. Finlandsparken lever op den ene, idet der bor under 2100 beboere i området - nemlig 1.611 - samtidig med at graden af kriminalitet ikke overstiger grænseværdien.  

Udviklingen baseres på fysisk omdannelse, en målrettet boligsocial indsats og et styrket uddannelses- og beskæftigelsesfokus.

  • Finlandsparken rummer 529 boliger fordelt på 11 blokke, der blev opført fra 1967-1971.
  • Finlandsparken kom første gang på ghettolisten i 2012 og har siden da være på listen, hvor særligt kriterierne om antal beboere med ikke-vestlig baggrund samt beskæftigelse har gjort udslaget.
  • Antal beboere uden for arbejdsmarkedet har siden 2012 været stabilt faldende.

Se dispensationsansøgningen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/vejle-vil-ikke-rive-ned-men-udvide-ghettoomrde