DK Nyt
Vejle vil begrænse muslingefiskeri i fjorden

Vejle vil begrænse muslingefiskeri i fjorden

Forsøger nu at råbe Christiansborg op og har bedt om foretræde for Folketingets Udvalg for Fødevarer - er utilfreds med, at der stadig ikke er lavet fiskeplaner for muslingefiskeriet i Vejle Fjord
27. JUL 2011 11.33

VEJLE: - Vi vil gerne have lejlighed til at fortælle politikerne på Christiansborg, hvorfor det er så vigtigt, at vi får reguleret muslingefiskeriet i Vejle Fjord, og at det sker hurtigt, siger Søren Peschardt (S), formand for Natur- og Miljøudvalget.

Det er ikke første gang, Vejle Kommune besøger Christiansborg. Allerede i april 2007 havde Vejle Kommune og Amatørfiskerne foretræde for udvalget, fordi kommunen ville have begrænset muslingefiskeriet.

Dengang bad den daværende fødevareminister, Hans Christian Schmidt (V), Fiskeridirektoratet om at drøfte muligheden for fiskeplaner for Vejle Fjord.

I februar 2008 blev det besluttet, at DTU Aqua og Danmarks Fiskeriforening skulle gennemføre et samarbejdsprojekt finansieret af penge fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Projektet skulle skabe større gennemsigtighed i planlægningen af muslingefiskeriet gennem fiskeplaner. Men Direktoratet afslog at give penge til projektet. De havde prioriteret andre projekter.

- Herefter sker der ikke mere i sagen, og vi blev ikke orienteret om, at undersøgelsen var skrinlagt, siger Søren Peschardt.

- Fiskeridirektoratet har nu svaret os, at muslingefiskeriet skal indgå i de kommende vandplaner. Der skal laves en undersøgelse af muslingefiskeriets betydning i 1. planperiode frem til 2015. Men det er ikke tilfredsstillende i forhold til det, Fødevareministeren satte i gang i 2007.

- Vi mener stadig, at muslingefiskeriet har en negativ effekt på fjordens natur og miljø, og at det er vigtigt at få begrænset muslingefiskeriet i Vejle Fjord så hurtigt som muligt, slutter udvalgsformanden.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/vejle-vil-begraense-muslingefiskeri-i-fjorden