DK Nyt

Vejle forlader TrekantBrand

Økonomi blev brydepunktet. Borgmesteren var helst blevet i samarbejdet.
30. DEC 2020 7.50

VEJLE: Byrådet i Vejle besluttede i aftes på et ekstraordinært møde at forlade TrekantBrand. 

Ifølge Vejle Amts Folkeblad skyldes det økonomi, da Vejle står til at betale syv mio. kr. ekstra årligt, og for store forskelle mellem kommunerne.

TrekantBrand er et fælleskommunalt selskab med Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Vejen kommuner. Det bliver altså en kommune fattigere 1. januar 2022.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) havde helst set Vejle blive i samarbejdet, men er indstillet på en god overgang.

- Jeg føler stadig, at vi kunne have forhandlet os frem til en god løsning for Vejle, og at vi var bedre stillet i et stort, robust fællesskab som TrekantBrand. Men et flertal ville noget andet. Det tager jeg til efterretning, og jeg er sikker på, at vi nok skal få opbygget et godt brandvæsen i Vejle Kommune, siger han til Fredericia Dagblad.

Alle partier undtagen Venstre stemte for et selvstændigt Vejle Brandvæsen. Ifølge en Rambøll-rapport udarbejdet for kommunen vil omkostningerne blive nogenlunde de samme som at blive i samarbejdet. 

Trekantområdets Brandvæsen betjener en befolkning på næsten 360.000 indbyggere og dækker et område på 3.449 km2. Brandvæsnet råder over 20 stationer og ca. 500 medarbejdere.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/vejle-forlader-trekantbrand