DK Nyt
Vejle-borgmester tager tour-usikkerhed med sindsro
Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) går ikke i panik ved udsigten til, at den danske Tour de France-start måske udskydes et år.
Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier, Scanpix/Ritzau

Vejle-borgmester tager tour-usikkerhed med sindsro

Corona har budt på mange uforudsete problemer, og må Tour de France-starten i Danmark skydes et år, lever vi med det, mener Jens Ejner Christensen (V).

VEJLE: Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), tager usikkerheden om den danske start på Tour de France med sindsro. Vejle skal efter planen lægge asfalt til starten af etapen 4. juli næste år, men ender den med at rykke et år, vil det ikke være nogen økonomisk katastrofe for værtskommunen, siger han til Kommunen.dk.

- Vi har en projektleder ansat i forbindelse med Tour-starten, og han vil i givet fald skulle forlænges med et år. Dertil kan der komme forskellige udgifter til det praktiske. Men helt ærligt har corona allerede påført os mange omkostninger, og det her ender i hvert fald ikke blandt de største, siger han.

Vejle-borgmesteren henviser til blandt andet ekstraudgifter i forbindelse med rengøring i folkeskolerne og overholdelse af afstandskrav, som er løbet op i fem-ti mio. kr. månedligt under coronanedlukningen.

I alt har de fem værtskommuner, Region Hovedstaden og staten budgetteret med udgifter i omegnen af 80 mio. kr. for arrangementet næste år, den hidtil største kommunale investering i et idrætsarrangement på dansk jord. For Vejles borgmester er det vigtigste, at arrangementet forbliver en realitet i Danmark.

Abonnenter kan læse hele artiklen på Kommunen.dk.

https://www.dknyt.dkartikel/vejle-borgmester-tager-tour-usikkerhed-med-sindsro