DK Nyt
Varde: Affaldssortering bliver et problem i sommerhusområder
Ifølge regeringens udspil skal affald fremover sorteres i disse ti fraktioner i alle husholdninger.
Foto: Miljøstyrelsen

Varde: Affaldssortering bliver et problem i sommerhusområder

Hvis regeringens udspil vedtages, skal små skraldebiler afløses af store på alle de små grusveje.
12. JUN 2020 8.55

VARDE: Sommerhusene er glemt i regeringens udspil om, at alt affald fremover skal sorteres i ti fraktioner, mener Varde Kommune.

I sommerhusområderne udgør små grusveje og stier den primære infrastruktur. Derfor bliver affaldsindsamlingen i dag udført med specialindkøbte lastbiler, som er væsentligt mindre end de 25 ton tunge udgaver, der udfører opgaven i villa- og parcelhuskvarterer.

Men bliver affaldsudspillet vedtaget, skal der investeres i nye lastbiler for millioner. Lastbiler, som forventes at skulle hente begrænsede mængder af metal-, tekstil- og farligt affald fra turister, der ofte kun besøger området i en-to uger.

Hellere miljøstationer

Varde Kommune vil hellere bruge pengene på at opgradere og udbrede de såkaldte miljøstationer i sommerhusområderne, hvor borgere og turister kan aflevere genanvendeligt affald som metal og batterier.

- Vi har et velfungerende system med miljøstationer, som vi gerne vil investere i at gøre endnu bedre. Vi er helt på linje med ønsket om bedre affaldssortering og mere genanvendelse, men vi ønsker frihed til at vælge en metode, som passer til vores lokale geografi, så vi undgår unødvendige millioninvesteringer for borgernes skattekroner, siger formanden for kommunens plan- og teknikudvalg, Preben Friis-Hauge (V).

Der er cirka 200.000 sommerhuse i Danmark, og cirka 8.000 af dem ligger i Varde Kommune, oplyser kommunen.

ak

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/varde-affaldssortering-bliver-et-problem-i-sommerhusomraader