DK Nyt

Sket i ugen:
Vaccineforvirringen hersker, og rapport udelukker grundvandsforurening

SKET I UGEN Flere steder i landet hersker stor forvirring om vaccinerækkefølgen, og derfor vil borgmestre og regioner have en mere simpel plan. Rundt i landet fortsætter KV21-positioneringerne også - se vores overblik over, hvad der er sket i ugen her.
6. MAR 2021 8.45

Kalenderen har meldt uge ni. Den startede med glæde og genåbning flere steder i landet. Bornholm åbnede næsten helt, og skolebørn måtte komme tilbage i Vest- og Nordjylland.

Vaccinestatusen ændrer sig også dag for dag, men er stadig fyldt med usikkerheder og frygt for at blive glemt.

Det fik Danske Regioner til at foreslå et mere enkel rækkefølge, og det samme efterlyser flere borgmestre.

Det er regeringen og flere partier dog ikke med på

Det er dog smuttet i Syddanmark, hvor indkaldelses-rækkefølgen koksede og betød, at coronavacciner blev kasseret efter problem med akutlister.

Beboerne omkring minkgravene i Holstebro og Viborg kommuner kan ånde lettet op, efter at ny rapport viser, at forureningen først vil nå grundvandet, længe efter de er gravet op.

Den tiende borgmester i denne periode har valgt at stoppe i utide - det var Dragør-borgmester Eik Bidstrup (V), der stopper til juni og skal være formand for Krifa - benyt lejligheden til at tjekke, hvilke ti, der er tale om.

DK Nyts mest læste ligger i KV21-kategorien - fra Faxe, hvor S-spids kritiseres for at fryse partifælle ude.

I Aarhus har rådmand Jette Skive (DF) besluttet sig for at stoppe - og vil stille op til regionsrådet. Følg, hvad der ellers rør sig af nye spidser og nye valgforbund på vores KV21-tema.

https://www.dknyt.dkartikel/vaccineforvirringen-hersker-og-rapport-udelukker-grundvandsforurening