DK Nyt

Fløjkrig i Venstre i Tønder:
V-afhopper søger nu tilbage i splittet Venstre-gruppe

Jens Møller (løsgænger) følte sig overset og forlod V-gruppen umiddelbart efter KV17. Med Martin Iversen som ny borgmesterkandidat søger han tilbage.
24. AUG 2020 9.15

TØNDER: Jens Møller meldte sig ud af Venstre i Tønder i december 2017 på et byrådsmøde, hvor han i protest mod konstitueringen sagde farvel efter 38 års medlemskab. Lige siden har han været løsgænger, men nu vil han gerne være Venstremand igen, oplyser TV Syd.

Til tv-stationen forklarer Jens Møller, at han gik i protest mod borgmester Henrik Frandsen (V) og den daværende partiformand Lars- Erik Skydsbjerg. Nu hvor Frandsen har tabt kampen om at blive V-spids og Skydsbjerg er trådt tilbage, har han bedt om at blive optaget i Venstres byrådsgruppe igen.

Byrådsgruppen, der tæller 14 pladser ud af 31, er præget af splittelse efter valget af erhvervsmanden Martin Iversen som V-spids. Fire medlemmer af V-gruppen - deraf tre udvalsgformænd - ønsker ikke at stille op igen for Venstre.

Straf og trussel

Da Jens Møller forlod Venstre i 2017, sagde han blandt andet, at han fire år tidligere blev blacklistet internt, at han nu følte sig overset i konstitueringen og straffet for, at han havde været på kant med partiledelsen, blandt andet i en debat om udvidelse af rådhuset. Under valgkampen skulle hans læserbreve passere borgmesterens eller formandens bord til godkendelse.

Den nye V-spids Martin Iversen, der nu måske kan få lidt støtte i kraft af Jens Møllers ønske om at vende tilbage i V-gruppen, har også selv bedt om at komme med til gruppemøderne. Henrik Frandsen har klart meldt ud, at Iversen ikke kommer med, og at han ikke vil støtte Iversen som borgmester.

Senest slog den nye V-formand Kim Tygesen i et læserbrev fast, at partimedlemmer bakker op om den nye spids, hvilket Frandsen har tolket som en trussel om eksklusion.

Lokale gætterier om, at Henrik Frandsen med flere vil danne en ny borgerliste,  har han hverken bekræftet eller afvist.

 

https://www.dknyt.dkartikel/v-afhopper-soeger-nu-tilbage-i-splittet-venstre-gruppe