DK Nyt

Uvant budgetenighed i Sorø efter udligningsreformen

KORT NYT22. SEP 2020 15.23
TEMA: Budget 2021

SORØ: Efter en stribe budgetaftaler, hvor den blå side af byrådet er blevet enige uden de røde, er der i år uvant enstemmighed om budgetaftalen for 2021. Alle er med, hjulpet på vej af de bedre vilkår der er fulgt med udligningsreformen, og som gør, at kommunen nu står "stærkere end vi har gjort i mange år", som det hedder i aftaleteksten.

En udgiftsneutral skattesænkning på 0,1 procentpoint til en kommuneskatteprocent på 26,3 pct. bidrager udligningsreformen også med. Foruden flere ressourcer til velfærd og et løft på anlægssiden har budgetaftalen et øje på kassebeholdningen og gælden, der skal henholdsvis hæves og sænkes, så "fremtidige byråd er sikret et råderum til omskiftelige tider", som det hedder med henvisning til coronakrisens hidtidige og kommende udfordringer.

Parterne bag budgetaftalen er De Konservative, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, SF, Enhedslisten og De Radikale samt løsgænger Anita Skjoldager Eskildsen (eks-S). Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i Sorø Byråd 7. oktober.

mk

Se budgetaftalen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/uvant-budgetenighed-i-soroe-efter-udligningsreformen