DK Nyt

Udvikling Fyn får Grønt kort

I alt 180 politikere, embedsfolk og erhvervsrepræsentanter gav grønt kort til det fortsatte arbejde for den tværkommunale organisation Udvikling Fyn

FYN: Foreløbigt slutter seks af de ti fynske kommuner op om at udarbejde et beslutningsgrundlag for den tværkommunale organisation Udvikling Fyn.

-Jeg fornemmer opbakning til, at vi skal have en central organisation. Den kan samle trådene og lægger en linje, mens den lokale forankring og service samtidig bliver bevaret, siger bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn Anne Bille-Brahe, der til dagligt leder Steensgaard Herregård og er formand for turistforeningen i Faaborg-Midtfyn.

En overhaling kræver sammenhold
Mens den konkrete organisering af den nye organisation fortsat diskuteres, er der stor enighed om, at fælles organisering er nødvendigt, hvis Fyn vil markere sig udadtil. Søren Skovbølling er bestyrelsesformand og medejer i den odenseanske virksomhed EG NeoProcess. Han har som bestyrelsesmedlem i Udvikling Fyn en klar holdning.

-Hvis ikke vi udvikler os, står vi stille. Det har vi gjort i for høj grad, og derfor er vi nødt til at gå en ny vej. Vi har intet alternativ til at organisere os og prioritere som en samlet enhed på Fyn. Hvis vi slås internt om for eksempel gæster og nye virksomheder, gider ingen komme hertil. Hvis vi skal op på siden af andre landsdele, måske endda overhale dem, skal vi stå sammen. Og det er nødt til at være nu.

Foreløbigt er seks af de ti fynske kommuner med til at udarbejde et endeligt beslutningsgrundlag for en fælles fynsk organisation. De seks kommuner er - Assens, Nyborg, Svendborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn og Odense.

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/udvikling-fyn-faar-groent-kort