DK Nyt

Troels Lund varsler nyt folkeskoleudspil

40 til 50 pct. af unge med anden etnisk baggrund end dansk forlader folkeskolen uden basale færdigheder. Undervisningsministerens nye udspil skal løse problemerne
KORT NYT24. MAR 2011 12.40

Efter kun to uger som undervisningsminister varsler Troels Lund Poulsen (V) allerede et nyt udspil, som skal løse de faglige problemer, som folkeskolelever med anden etnisk baggrund end dansk har. Det skriver Altinget.

Ministeren lover i løbet af 14 dage at være klar med en model for, hvad han mener er nødvendigt at gøre for de mange unge med anden etnisk baggrund end dansk, som forlader folkeskolen uden reelt at have grundlæggende kompetencer. Et tal, som er tre gange så højt som andelen af danske elever, forklarer ministeren.

- Menneskeligt er det en enorm tragedie, fordi vi i bund og grund skaber et nyt proletariat, som har svært ved at få fodfæste og dermed også finde ud af, hvad det danske samfund går ud på. Derudover er det et kæmpe samfundsøkonomisk spild, hvor vi også får skabt store udfordringer for os selv i forhold til 50 og 95 procents-målsætningerne, siger Troels Lund Poulsen i et interview med Altinget.

Ministerens model kommer som respons på de resultater, som PISA-E-undersøgelsen (den del af PISA-undersøgelsen, som handler om børn med anden etnisk baggrund end dansk, red.) kortlægger. Resultaterne af undersøgelsen bliver offentliggjort den 1. april.

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/troels-lund-varsler-nyt-folkeskoleudspil