DK Nyt

KV21:
Tredje bejler som EL-spids i København melder sig

Følg de seneste udpegninger til KV21 i EL, R, DF, V og NB. Udover i København i Slagelse, Næstved, Sjælland, Herlev og Jammerbugt.
20. NOV 2020 12.30
TEMA: KV21

Til januar skal medlemmerne af EL i København prioritere listen over KV21-kandidater, og nu har en tredje meldt sig til at stå øverst og dermed efterfølge teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, der stopper.

Medlem af Borgerrepræsentationen Gorm Gunnarsson er også banen, skriver venstrefløjsmediet Solidaritet. I forvejen har gruppeformand Karina Vestergaard Madsen og tidligere MF Line Barfod meldt sig.

I Slagelse er der genvalg til De Radikales spids fra KV17, Troels Brandt, skriver VD Online. Han er i dag ene radikale i det 31 mand store og for tiden S-ledede byråd, hvor John Dyrby er borgmester. Med ham som spids opnåede partiet ved KV17 en plads, som de ikke havde i forvejen.

I nabokommunen Næstved er der et nyt navn at finde øverst på DF's liste. Her havde DF to pladser efter KV17, men har mistet begge i løbet af perioden. Niels Kelberg stoppede grundet helbred, og suppleanten Thomas Palmskov var i mellemtiden blevet konservativ. Githa Nelander er sprunget fra DF til NB.

Nu skriver sn.dk, at lokalformanden, slagtermester Nickolai Hamann er blevet ny spids.

DF har i Region Sjælland også en opgave i at finde en afløser som spids for Peter Jacobsen, der nu vil hellige sig byrådsarbejdet i Kalundborg.

Meldt sig som kandidat til at blive spids har ifølge sn.dk Gitte Simoni, der i dag er formand for den seks medlemmer store DF-gruppe i regionsrådet - og byrådsmedlem i Roskilde. Der er opstillingsmøde 7. marts.

I Herlev er der genvalg til Venstres spids fra KV17, Gert Biilmann, oplyser Herlev Bladet. Han har ellers være ene fra V i det 19 medlemmer store byråd, hvor S har absolut flertal med 12 og borgmester i Thomas Gyldal. Senest har Biilmann fået politisk følgeskab af eks-DF'eren Kim Kristensen.

I Jammerbugt har NB ifølge Aabybroposten genvalgt John Bjerg som spids. Ved KV17 var de 537 stemmer til partiet ikke nok til en plads.

https://www.dknyt.dkartikel/tredje-bejler-som-el-spids-i-koebenhavn-melder-sig