DK Nyt

Tre millioner for at fyre Stelmer

Prisen på fyringen af Kertemindes kommunaldirektør til debat lokalt
KORT NYT5. MAR 2012 13.49

KERTEMINDE: Kerteminde Kommune slap af med den tidligere kommunaldirektør for godt 300.000 kr. svarende til tre måneders løn. Det hævder viceborgmester Hans Luunbjerg (V) som reaktion på en artikel i Kjerteminde Avis Weekend, hvor der stod, at prisen for fyringen var 'næsten tre millioner kr." Avisen fastholder, at sagen koster ca. 3 mio. kr.

Redaktionen opsummerer: For det første fik Stelmer løn i syv og halv måned uden at lave noget - ca. 750.000 kr. For det andet skal han modtage otte års pensionsindbetalinger à cirka 250.000 kr. Hvis han var fortsat, skulle kommunen have betalt pensionsbidrag i endnu seks år. Men i aftalen med DJØF blev der tillagt to år. Altså otte år med en samlet betaling på 2 mio. kr.

De første seks års pensionsbidrag skulle nok være betalt alligevel. Men nu skal den ny kommunaldirektør, vel også have pensionsbidrag, påpeger avisen.

For det tredje blev der af kommunen afsat 75.000 kroner til at hjælpe Ronald Stelmer videre med at finde et nyt job. Og for det fjerde er 250.000 kroner afsat i budgettet til omkostningerne til annoncer og konsulentbistand for at finde ny kommunaldirektør.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/tre-millioner-for-at-fyre-stelmer