DK Nyt

Tre lokallister skifter spidser

Følg de seneste KV21-nyheder blandt borgerlister i Ikast-Brande, på Bornholm og i Rudersdal.
5. SEP 2021 11.29
TEMA: KV21

Fælleslisten i Ikast-Brande er en af de lokallister, der har en borgmester i sin baggrundshistorie. Nemlig Preben Christensen, der var borgmester i daværende Brande Kommune fra 1998-2007. Da hed listen Lokallisten, men blev så til Fælleslisten i den sammenlagte kommune.

I dag har listen to ud af 23 pladser i byrådet i den V-styrede kommune og har netop valgt ny spids: Morten Bak, der på den plads afløser byrådsmedlem Henrik Kraglund, oplyser sidstnævnte til DK Nyt.

Horsens Folkeblad konstaterer, at listen nu er vendt tilbage til udgangspunktet, idet alle ni kandidater bor i eller omkring Brande.

Bornholm er der også ny spidskandidat - og det på den eneste lokalliste i byrådet: Bornholmerlisten. Bygningsmaler Kirstine van Sabben har listens eneste plads og fik den ved KV17 ved med 624 stemmer at overhale spidsen Carl Ilsøe, der fik 596.

Ilsøe var tidligere socialdemokrat og introducerede Bornholmerlisten ved KV13, hvor han kom i byrådet med tredjeflest personlige stemmer. Nu er van Sabben spids på en liste med fem kandidater, oplyser Bornholms Tidende.

I Rudersdal har Lokallisten også historisk haft stemmemagneter på sin liste, idet tidligere byrådsmedlem Maria Steno senest kom i byrådet ved KV13 med næstflest personlige stemmer. Nu er listen klar til opstilling igen, men uden sit byrådsmedlem Trine Dybkjær, der flytter ud af kommunen, oplyser sn.dk.

Dermed mister listen også en stemmesluger, idet hun med 943 blev nummer tre på listen over personlige stemmer ved KV17 efter borgmester Jens Ive (V) med 2.783 og Kristine Thrane (S) med 1.362 - og foran Daniel E. Hansen (V) med 844 og Kenneth Birkholm (K) med 816. Sidstnævnte røg i 2018 ud af byrådet efter en betinget dom i en momssag.

Ny spids er Anne Christensen.

https://www.dknyt.dkartikel/tre-lokallister-skifter-spidser