DK Nyt

Tre kommuner giver udsatte børn en hånd

Ti mio. kr. fra statslig pulje og samarbejde med foreninger og naturcentre skal hjælpe sårbare elever efter coronanedlukning.
22. SEP 2020 11.40
TEMA: Corona

KØBENHAVN / HERLEV / TÅRNBY: Mange sårbare og udsatte elever fik ikke nok ud af forårets fjernundervisning og har derfor svært ved at følge med resten af deres klasse.

Sammen med lokale foreninger og naturcentre giver Københavns, Tårnby og Greve kommuner nu disse elever en hånd i ryggen, så de både fagligt og socialt kan indhente det efterslæb, de fik under forårets coronanedlukning. Tilsammen har de fået 10,3 mio. kr. fra en pulje, som Folketinget har afsat til at få udsatte børn godt tilbage i skole.

Det fælles projekt bliver sat i gang så hurtigt som muligt og løber året ud i de tre kommuner. Både folkeskoler og fritidsinstitutioner i kommunerne tilbydes en bred vifte af forløb for udsatte elever.

Det kan både være et projekt i klassen, som skal understøtte de udsatte elevers trivsel i klassen, målrettede undervisningsforløb udenfor klassen og tilbud om aktiviteter i fritiden.

Et forløb for en skoleklasse kan eksempelvis være, at klassen får hjælp til at lære at anlægge en muslinge-have på Amager Strand eller lave en teateropsætning, hvor de udsatte elever deltager sammen med klassekammeraterne for at styrke trivslen og fællesskabet.

Tilfredse borgmestre

I de tre kommuner ser man frem til at gå i gang med den vigtige opgave.

- Det var, som vores statsminister sagde, de svageste, der under coronanedlukningen måtte være de stærkeste. Det gjaldt i den grad også sårbare og udsatte elever, siger Thomas Gyldal Petersen (S), borgmester i Herlev.

- Ved at lave forløb med civilsamfundsaktører, som har erfaringer med målgruppen, har vi mulighed for at give vores børn nogle anderledes oplevelser, der kan være med til at motivere børnene og give dem lyst til at lære mere, få styrket deres selværd og blive dygtigere, siger Allan Andersen (S), borgmester i Tårnby.

- Det er glædeligt, at vi kan søsætte et kommunalt samarbejde, som involverer gode, lokale kræfter, siger Jesper Christensen (S), børne- og ungdomsborgmester i København.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/tre-kommuner-giver-udsatte-boern-en-haand