DK Nyt
Tre kommunale veteraner stempler ud til nytår
Aase Nyegaard (Fælleslisten) sammen med borgmester Erik Lauritzen (S) under KV17 i Sønderborg.
Foto: Søren Gylling, Ritzau Scanpix

Tre kommunale veteraner stempler ud til nytår

En eksborgmester fra Sønderborg, en SF-nestor fra Hvidovre og en socialdemokratisk "grand old lady" fra Faaborg-Midtfyn stopper efter 24, 40 og 24 år.
6. MAJ 2021 12.01
TEMA: KV21

Tre kommunalpolitiske veteraner siger nu stop.

Sønderborg er en af de forholdsvis få kommuner, der har haft en borgmester fra en lokalliste. 69-årige Aase Nyegaard fra Fælleslisten var her politisk overhoved fra 2010-2013 - og tidligere også i Augustenborg Kommune fra 2001-2004.

Nu er hun formand for teknik- og miljøudvalget og har ifølge JydskeVestkysten besluttet sig - efter 24 år i lokalpolitik - for ikke at genopstille for en ny periode. Hun repræsenterede Fælleslisten, der ved KV05 fik seks pladser ud af 31, ved et kanonvalg ved KV09 hele otte, men ved KV13 to og ved KV17 bare hende.

Af milepæle fremhæver hun blandt andet indretningen af det gamle rådhus i Augustenborg til kunstnere og udstilling, byens masterplan om at blive et kulturelt fyrtårn og arbejdet med ProjectZero, hvor hun er næstformand i bestyrelsen.

I Hvidovre er der til nytår farvel til byrådets absolutte nestor, Niels Ulsing (SF), der har været med siden 1982 og ifølge Hvidovre Avis synes, at ti perioder må være nok. 

Ulsing, der i sin tid også har været viceborgmester, sidder i en tremandsgruppe i byrådet og kan glæde sig over, at partiets kandidatliste denne gang bliver på 11 mod otte ved KV17.

Avisen genopfrisker, hvor Ulsing blev den første mand på rådhuset i Hvidovre, der fik barselsorlov. Det var i 1984 og vakte opsigt - den daværende socialchef forsøgte også at tale ham fra det.

I Faaborg-Midtfyn stiller Socialdemokratiet næste gang op uden 69-årige Anne-Merete Mikkelsen, som Fyens Stiftstidende kalder partiets "grand old lady".

Hun kom i byrådet første gang i 1996, og vil efter sin tørn i kommunalpolitik få mere tid sammen med sine fire børnebørn samt arbejde på at skabe et børnekrisecenter på Fyn, ligsom København har sit Joannahuset.

https://www.dknyt.dkartikel/tre-kommunale-veteraner-stempler-ud-til-nytaar