Travlt i jobcentrene

Ledigheden er fordoblet på et år. Aktiviteten i jobcentret er mindst firedoblet og på visse områder seksdoblet
25. JAN 2010 13.48

Den stigende ledighed har sendt aktiviteten i landets jobcentre op i højeste gear, og medarbejderne ligger vandret for at klare opgaverne. Ledigheden er fordoblet på et år. Aktiviteten i jobcentret er mindst firedoblet og på visse områder seksdoblet, lyder det fra KL.

- Det går stærkt i jobcentrene. Ledigheden stiger, og derfor er det flot, at de ansatte kan klare presset og give de mange flere ledige jobsamtaler og aktiveringstilbud, siger Erik Nielsen (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

En del af de ledige finder heldigvis hurtigt et job, men det er ikke alle. Derfor træder jobcentret til med kurser og andre aktiviteter. Her er det især de unge ledige, der står først for.

Seksdoblet indsats for unge ledige
Stigende ledighed blandt unge og nye regler for tidligere indsats betyder, at jobcentrene har endog meget travlt. I november 2009 fik 1750 unge dagpengemodtagere mellem 20 og 29 år deres første aktiveringstilbud. Det er seks gange flere end i november 2008, hvor kun 260 unge ledige skulle have et aktiveringstilbud.

For ledige i de øvrige aldersgrupper er det ca. tre gange flere, der har fået aktiveringstilbud. Men de høje aktivitetskrav for især de unge er ikke uden problemer.

- Med en seksdobling af aktivitetsniveauet kombineret med ufleksible regler for aktivering af de unge dagpengemodtagere er det flot, at jobcentrene klarer at få syv ud af ti unge i gang med et aktiveringstilbud inden den tre måneders frist, som trådte i kraft pr. august sidste år, siger Erik Nielsen.

- Men samtidig er der grund til at stoppe op og lige tænke sig om. Selvfølgelig skal vi tage tidligt fat i de unge ledige. Men de unge fortjener en mere målrettet aktivering. De nuværende regler er ufleksible og giver ingen mening for de ledige, fordi de foranstaltninger, de unge ender i, kan minde om aktiveringsfabrikkerne i 80'erne, siger Erik Nielsen.

https://www.dknyt.dkartikel/travlt-i-jobcentrene