DK Nyt

Træfældning i gang i Østerild

Klokken cirka 05:20 tirsdag morgen rykkede en politistyrke på mindst 50 mand ind i Østerild Klitplantage
KORT NYT26. JUL 2011 8.02

 

Politiet sørgede for, at skovnings-maskinerne kunne komme til at rydde til det kommende testcenter for kæmpevindmøller. Det oplyser DR Midt & Vest.

Det lykkedes i første omgang for politiet at sikre, at arbejdet kunne komme i gang. Men omkring halvanden time senere lykkedes det for et par af aktivisterne at lægge sig ind foran skovnings-maskinerne, så arbejdet i en periode gik i stå.

Alt var tirsdag morgen foregået på fredelig vis, og ingen aktivister er indtil videre blevet anholdt under morgenens politiaktion i Østerild Klitplantage. Det oplyser politiet. Til gengæld er et par stykker af aktivisterne blevet 'tilbageholdt'.

- Der var omkring 30 aktivister tilstede, to af dem løb ind foran en maskine, men det lykkedes poltiet at fjerne dem, siger vicepolitikommisær Ralf Hove Larsen fra politiet i Thisted.

Anne Beate Jonsen, nordmand, og aktivist i Østerild Klitplantage, siger, at politiets aktion var ventet.

- Vi vidste godt, at politiet ville møde talstærkt op, og så er der ikke noget at gøre i første omgang. Vi var ikke interesseret i en konfrontation med en større politistyrke. Men vi kan stadig forhale skovnings-arbejdet, siger hun.

krn

 

https://www.dknyt.dkartikel/traefaeldning-i-gang-i-oesterild