DK Nyt

De Konservative:
To nyvalg og to genvalg af spidser, der scorede godt ved KV17

Følg udpegningen af konservative spidskandidater til KV21 - i Herlev, Horsens, Faaborg-Midtfyn og Region Midtjylland.
5. APR 2021 8.10
TEMA: KV21

I Horsens har De Konservative i dag et enkelt mandat, Esben Hedeager, der ved KV17 stod som nummer to, men med 693 stemmer langt overhalede spidsen, Allan Hjort Kristensen, der fik 370. Hedeager er nu ifølge Horsens Folkeblad spids på en liste med seks kandidater, deriblandt Anders Krojgaard Lund, der er partiets folketingskandidat i Horsenskredsen.

I Faaborg-Midtfyn er der også en enkelt K-politiker i byrådet, og her er det spidsen fra KV17, der igen står øverst: Søren Clemmensen, oplyser Fyns Amts Avis. Der er ni på listen med forventning om yderligere fem - mod syv ved KV17.

Søren Clemmensen blev med 785 nummer fire på top fem over personlige stemmer efter borgmester Hans Stavnsager (S) med 2.210, Søren Kristensen (V) med 2.191, Anne Møllegaard Mortensen (DF) med 1.770 og før Anne Jørgensen (V) med 644.

I Herlev er der genvalg til Henrik Hilleberg som K-spids, oplyser han til DK Nyt. Her har K to i byrådet, og Hilleberg var med 706 personlige stemmer nummer to på top fem ved KV17 efter borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) med 4.791 og før Arly John Eskildsen med 339, Marco Anders Damgaard (S) og Kim Wacker (S) - begge med 287.

I Region Midtjylland har K valgt ny spids: Stine Damborg Hust, der siden KV13 har været byrådsmedlem i Viborg. Hun arbejder til daglig som chef på en erhvervsskole. Som spids erstatter hun Nicolaj Bang, der har det eneste K-mandat i regionsrådet.

https://www.dknyt.dkartikel/to-nyvalg-og-to-genvalg-af-spidser-der-scorede-godt-ved-kv17