DK Nyt

To kvinder i 30'erne er døde med corona de seneste uger

Det er sjældent, at coronasmittede under 70 år dør. Tre smittede i 30'erne er døde - to i de seneste to uger.
9. DEC 2020 6.02
TEMA: Corona

To kvinder i 30'erne er de seneste to uger døde, mens de var smittet med corona, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift. Det bringer det samlede antal dødsfald blandt bekræftede coronasmittede i 30'erne i Danmark op på tre under epidemien.

Det tredje tilfælde var i april. Her døde en 36-årig mand, der arbejdede som sosuassistent på Bispebjerg Hospital i København.

I alt 12.852 danskere i 30'erne er bekræftet smittet med corona under epidemien. Det svarer til, at 0,02 pct. af dem er døde.

Det vides ikke, om coronaen  direkte har været skyld i dødsfaldene. I statistikken fra Statens Serum Institut indgår dødsfald, der er registreret inden for 30 dage efter, at en person er testet positiv for corona.

Underliggende sygdom

To af de tre døde i 30'erne havde en underliggende sygdom. Det betyder, at de inden for de seneste fem år har haft hospitalskontakt med diagnoser som diabetes, cancer og hjerte-kar-sygdomme.

Der er i Danmark ikke sket dødsfald blandt personer yngre end 30'erne, der er bekræftet smittet med covid-19. Den specifikke alder på de døde oplyses ikke i SSI's opgørelse over aldersfordelingen i dødsfaldene. Alderen opgøres i stedet i tiårsintervaller.

I alt 901 coronasmittede er afgået ved døden under epidemien. 791 af dem har været 70 år eller ældre. Det svarer til, at omtrent ni ud af ti dødsfald blandt bekræftede coronasmittede danskere er sket her.

Omkring otte ud af ti af alle dødsfaldene har været blandt personer med en underliggende sygdom.

I alt har der været 94.799 bekræftede coronatilfælde i Danmark siden slutningen af februar. Det svarer til, at knap en pct. af de bekræftede smittede er afgået ved døden.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/to-kvinder-i-30-erne-er-doede-med-corona-de-seneste-uger