DK Nyt
To kommuner meldt til Arbejdstilsynet

To kommuner meldt til Arbejdstilsynet

Esbjerg og Slagelse er meldt til Arbejdstilsynet - her får tillidsrepræsentanter ikke tilbudt efteruddannelse
21. FEB 2012 6.19

 

SLAGELSE / ESBJERG: Kommunerne bryder loven, når arbejdsmiljørepræsentanter ikke får tilbudt supplerede uddannelse hvert år. Esbjerg og Slagelse er to af de kommuner, som bryder loven. FOA har bedt Arbejdstilsynet om at kigge nærmere på de to kommuner.

Knapt en tredjedel af arbejdsmiljørepræsentanterne på FOA's områder er aldrig blevet tilbudt den supplerende uddannelse, som de ellers ifølge loven er berettiget til. Og tre ud af fire har heller ikke fået den lovpligtige kompetenceplan. Det viser en ny undersøgelse, som FOA har foretaget blandt 1922 arbejdsmiljørepræsentanter.

I Esbjerg og Slagelse har halvdelen af arbejdsmiljørepræsentanterne ikke fået tilbudt uddannelsen. Det har fået FOA til at bede Arbejdstilsynet om at undersøge forholdene i disse to kommuner.

- Det er absolut ikke i orden, at offentlige arbejdsgivere bryder loven og undlader at tilbyde uddannelse til arbejdsmiljørepræsentanter. Det vil vi gerne have Arbejdstilsynet til at se nærmere på, siger forbundssekretær Inger Bolwinkel, som er ansvarlig for FOA's arbejdsmiljøarbejde.

I 2010 blev arbejdsmiljøloven ændret - bl.a. med krav om mere uddannelse til arbejdsmiljørepræsentanter. Ændringen skulle sikre, at arbejdsgivere og ledelse tager arbejdsmiljøet mere alvorligt. Det er ikke sket. I stedet har et flertal af arbejdsmiljørepræsentanterne enten fået mindre eller samme mængde uddannelse som i 2010.

Kun 14 pct. af FOA's arbejdsmiljørepræsentanter har fået mere uddannelse i 2011 ift. året før.

cgt

 

https://www.dknyt.dkartikel/to-kommuner-meldt-til-arbejdstilsynet