DK Nyt

To genvalg til Enhedsliste-spidser og et ændret valgforbund

KORT NYT6. APR 2021 13.30
TEMA: KV21

I regionsrådet i Region Sjælland stiller Enhedslisten til KV21 igen med regionsrådsmedlem Bruno Jerup som spids, oplyser sn.dk. EL fik ved valget tre ud af de 41 pladser, men har mistet én efter interne stridigheder. Jerup, der er tidligere folketingsmedlem, har siddet i regionsrådet siden KV13. I Køge er der også genvalg til spidsen fra sidst, oplyser partiet til DK Nyt. Her er det Nils Rolskov, der er formand for Klima- og Planudvalg og i det civile liv miljøplanlægger. Også han har været valgt siden KV13.

Bornholm er EL gået med i valgforbund sammen med SF, Alternativet og Veganerpartiet, oplyser Bornholms Tidende. Her er EL storebror med to ud af de 23 pladser og viceborgmester Morten Riis som spids. SF har én plads, mens Alternativets ene plads i løbet af perioden er gået til S-gruppen, og Veganerpartiet ikke stillede op sidst. Veganerne har miljøsagsbehandler i kommunen Lina Skovbjerg som spids. 

Ved KV17 var EL, SF og ALT også i valgforbund med De Radikale, der ikke fik plads i kommunalbestyrelsen. R synes ifølge lokalformand Flemming West, at partiet drukner lidt sammen med EL og SF, er denne gang søgt mod midten og er gået sammen med K og KD, hvor i dag kun KD i byrådet - med én plads.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/to-genvalg-til-enhedsliste-spidser-og-et-aendret-valgforbund