DK Nyt

To genvalg og to nyvalg af DF-spidser

KV21-nyheder fra Dansk Folkeparti i Herning, Roskilde, Ringkøbing-Skjern, Varde og Skanderborg.
9. JUN 2021 14.15
TEMA: KV21

I Herning er der genvalg til den enlige DF'er i byrådet Erling Præstekjær som spids, oplyser Herning Folkeblad. Han har siddet i byrådet i en enkelt periode. DF har denne gang ti kandidater mod ni sidste gang.

I Roskilde er der ligesom i Herning 31 pladser i byrådet, og her har DF de tre. Ifølge sn.dk har partiet her genvalgt Merete Dea Larsen som spids. Hun begyndte i byrådsarbejdet, da hun kom ind ved KV05.

Ved KV17 fik hun med 1.654 tredjeflest af de personlige stemmer efter daværende borgmester Joy Mogensen (S) med hele 14.961 og daværende V-spids Bent Jørgensen med 2.016. Efter hende kom daværende Lars Christian Brask (dengang V nu LA) med 1.087 og Jeppe Trolle (R) med 799.

I Ringkøbing-Skjern er der derimod et nyvalg som spids til byrådsmedlem Jørgen Byskov, der har siddet i byrådet i en enkelt periode, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Dermed vragede medlemmerne Kristian Bøgsted som spids, hvilket han var ved to valg i træk. Netop de to har de to DF-pladser i byrådet.

Fra nabokommunen Varde beretter JydskeVestkysten, at den 22-årige pølsemand Jeremy Pedersen, der for nylig er flyttet til fra Aarhus, er ny spids i DF. Spidsen fra KV17, Tina Agergaard Hansen, blev i løbet af perioden medlem hos V, hvor hun endda forsøgte at blive spidskandidat - dog forgæves.

DF har nu blot et byrådsmedlem. Der er seks på kandidatlisten mod fire sidst.

I Skanderborg har DF nu aftalt valgforbund med Venstre, oplyser Ugebladet Skanderborg. Ved KV17 var de to partier også sammen med LA og NB, der ikke kom ind. LA er denne gang gået sammen med K og får nu - sammen med NB - en åben invitation om at gå sammen i et stort borgerligt valgforbund.

https://www.dknyt.dkartikel/to-genvalg-og-to-nyvalg-af-df-spidser