DK Nyt
Tilsynet går ind i sag om borgmesters grundkøb
Jacob Bjerregaard bebudede tirsdag sin fratræden som borgmester og blev kort efter mødt af historier om grundkøbet i 2016.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix.

Tilsynet går ind i sag om borgmesters grundkøb

Fredericia Kommune skal redegøre over for Ankestyrelsen om sit salg i 2016 af en byggegrund. Køberen var Jacob Bjerregaard (S), som fik den uden et skriftligt bud, som ellers er påkrævet.

FREDERICIA: Det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen går nu ind i sagen om borgmester Jacob Bjerregaards ageren i forhold til et grundkøb i 2016, skriver Fredericia Dagblad.

"Ankestyrelsen er opmærksom på sagen og har bedt kommunen om en redegørelse med henblik på at kunne vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag," svarer tilsynet avisen om sagen, der blev rejst af Ekstra Bladet.

Tilsynet har givet kommunen seks uger til at få svaret.

Bjerregaard købte for fire år siden byggegrunden af kommunen efter et mundtligt bud. Kommunens salgschef forsøgte ikke at få et højere bud fra andre interesserede, som ellers var inde i biledet. Og det har Henrik Olsen, chefjurist i kommunen, erkendt var en fejl: En kommune ikke må nøjes med et mundtligt bud, men skal have det skriftligt.

På baggrund af sagen valgte Jacob Bjerregaard i sidste uge at udsætte tiltrædelsen af sit nye direktørjob i kommunikationsbureauet Advice. Et job, som han ellers tirsdag havde kvittet borgmesterposten for.

ka

Tilføjet 17. dec.:
AdvokatWatch skriver, at Horten skal vurdere grundsalget i forhold til udbudsloven, mens Bech-Bruun skal se på kommunens håndtering af aktindsigtsanmodninger i sagen.


 

https://www.dknyt.dkartikel/tilsynet-gaar-ind-i-sag-om-borgmesters-grundkoeb