Tillidsrepræsentanter: Vi har svært ved at nå operationer

KORT NYT23. JAN 2019 14.55

SJÆLLAND: I Roskilde er der så få sygeplejersker, at flere patienter er blevet henvist til operation på Herlev Hospital, oplyser sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant Michelle Guldbæk Servé og tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på operationsgangen Maria Rød til Sjællandske. Når færre operationsstuer er åbne, betyder det øget ventetid for både patienter og læger.

Tre sygeplejersker på operationsgangen på Sjællands Universitetshospital Roskilde blev fyret i den store sparerunde, der i efteråret kostede 198 ansatte i Region Sjælland jobbet. Fem blev forflyttet til andre afdelinger, og siden har en håndfuld sygeplejersker sagt op. Sygehusledelsens seneste forsøg på at løse situationen i Roskilde betyder, at to operationssygeplejersker fra Køge skal arbejde i Roskilde i en periode.

- Det virker, som om ledelsen slet ikke har forudset, at der ville komme opsigelser efter fyringerne i sparerunden, og at de fyrede ikke bliver i jobbet i hele opsigelsesperioden, siger Susann Carlsen, fællestillidsrepræsentant på Sjællands Universitetshospital Køge.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/tillidsrepraesentanter-vi-har-svaert-ved-at-n-operationer