DK Nyt
Tidligere minister vil være borgmester
Foto: Folketinget

Tidligere minister vil være borgmester

De konservative i Helsingør skifter spidskandidat i jagten på at genvinde borgmesterposten
27. JUN 2012 7.02

HELSINGØR: For første gang i årtier bliver det ikke Per Tærsbøl, som skal føre De Konservative i Helsingør ud i en kommunal valgkamp. Til november-valget i 2013 overlader Tærsbøl roret til en anden politiker, der ifølge partiet har samme stemmesluger-talent, nemlig folketingsmedlemmet og tidligere minister Benedikte Kiær – bosat i Helsingør og en kort overgang medlem af Helsingør Byråd. Det skriver Helsingør Dagblad.

Ind i kampen om at blive Helsingørs næste borgmester kommer nu en 42-årig cand.scient.pol, som har stor politisk erfaring – frem for alt fra sit halvandet år som socialminister i Lars Løkke Rasmussen-regeringen indtil seneste valg, men Benedikte Kiær har også siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden og som nævnt i Helsingør byråd, som hun forlod til fordel for ministerposten.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en del mennesker har prikket mig på ryggen i et stykke tid og opfordret til det her. Jeg har tænkt over det, tænkt meget over det. Og jeg synes ikke længere, at jeg kan sige nej. Det er en virkelig stor beslutning, men jeg kunne mærke, at jeg kunne ikke holde mig væk. Det næste kommunalvalg i Helsingør er ekstremt vigtigt for kommunen og da også for vores parti, for vi vil ikke tabe terræn heroppe. Vi vil meget gerne have et godt resultat, også efter hvad der skete med Venstre i 2009, siger Benedikte Kiær.

Hun oplyser over for dknyt, at beslutningen kræver, at hun slipper posten som politisk ordfører:

- At gabe over fortsat at være politisk ordfører, det er mere, end hvad en superkvinde kan klare, så her har jeg valgt at trække mig.

Benedikte Kiær understreger dog, at hun fortsat vil holde på sine andre ordførerskaber – sundhed-, miljø- og boligordfører.

lcl/bi

 

https://www.dknyt.dkartikel/tidligere-minister-vil-vaere-borgmester