DK Nyt
Tidligere kommunalt selskab får kartelbøde

Tidligere kommunalt selskab får kartelbøde

Miljølaboratorierne Milana A/S og Miljølaboratoriet I/S får i Østre Landsret stadfæstet bøder for tilskudskoordinering i forbindelse med et udbud

Østre Landsret har idømt to miljølaboratorier en bøde på 500.000 kr. for tilbudskoordinering i forbindelse med et udbud. Det drejer sig om de to selskaber Milana A/S og Miljølaboratoriet I/S, hvoraf sidstnævnte er et tidligere fælleskommunalt selskab ejet af en række kommuner på Københavns vestegn. Selskabet er efterfølgende solgt til en anden laboratorievirksomhed, Eurofin.

Direktørerne i de to virksomheder er samtidig blevet idømt en bøde på hver 25.000 kroner. Dermed Stadfæster Østre Landsret Retten i Glostrups dom fra marts 2011, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Sagen vedrører et miniudbud om laboratorieundersøgelser for Miljøcenter Roskilde og Miljøcenter Nykøbing Falster i 2007. Begge miljøcentre fik kun et tilbud på opgaven. Milana A/S bød på opgaven hos Miljøcenter Nykøbing Falster, og Miljølaboratoriet I/S bød på opgaven hos Miljøcenter Roskilde.

Priserne fra laboratorierne var væsentligt højere end forventet, og de to centre måtte som resultat reducere deres aktiviteter.

srl

Foto: Flickr

 

https://www.dknyt.dkartikel/tidligere-kommunalt-selskab-faar-kartelboede