DK Nyt
Tidligere kommunaldirektør idømt fængsel for mandatsvig
Mads Gammelmark idømmes ved retten i Holstebro seks måneders fængsel for mandatsvig.
Foto: Morten Stricker, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Tidligere kommunaldirektør idømt fængsel for mandatsvig

Den tidligere kommunaldirektør i Struer Mads Gammelmark tilstår i retten at have misbrugt kommunens kreditkort for et beløb på 123.000 kr.
10. JUN 2020 14.56

STRUER: Onsdag eftermiddag tilstod den tidligere kommunaldirektør i Struer Mads Gammelmark at have misbrugt Struer Kommunes kreditkort for 123.098 kr. Mads Gammelmark blev i retten i Holstebro dømt for mandatsvig og tildelt seks måneders fængsel. 

Heraf er de to måneders fængsel ubetinget, mens resten af dommen er betinget. Den tidligere kommunaldirektør er desuden dømt til at betale hele beløbet tilbage til Struer Kommune.

Det sker, efter at Mads Gammelmark i perioden marts 2017 til juni 2019 uberettiget har brugt kommunens kreditkort i 174 tilfælde svarende til et samlet beløb på 123.098 kroner og 60 øre. 

I retten forklarede Mads Gammelmark rodet med de mange bilag ved det arbejdspres, han havde i stillingen som kommunaldirektør. 

- Jeg tror, at det er nemt at være bagklog. Der har været et enormt rod, og en enorm fart på hver dag. Der har ikke været noget særligt system i det.

- Det har ikke været med dårlige intentioner. Den ene dag har bare taget den anden, sagde Mads Gammelmark, der i flere omgange måtte tørre øjnene under rettergangen.

Personlige indkøb og 82.300 kroner fra hæveautomater 

Noget af beløbet er blevet brugt til personlige indkøb på blandt andet tankstationer og i supermarkeder. Men derudover har Mads Gammelmark også over flere gange hævet kontanter i kontantautomater svarende til et beløb på 82.300 kr. 

Beløbet skal tilbagebetales til kommunen inden for 14 dage. 

Anklageren gik efter en dom på seks måneders ubetinget fængsel. Mads Gammelmarks forsvarsadvokat, Ole Møller Knudsen, mente dog, at der var flere formildende omstændigheder, der skulle tages hensyn til.

- Påstanden om seks måneders fængsel er skudt over mål. De helbredsmæssige forhold og arbejdspresset er noget, som jeg finder, bør have formildende omstændigheder.

Forsvarsadvokaten oplyste nemlig i retten, at den tidligere kommunaldirektør har fået konstateret depression og nu er i medicinsk behandling og går til psykologsamtaler. 

Mads Gammelmark har bedt om betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen. 

Opdateret 16:30: Ændring i afsnit to om tilbagebetaling til Struer Kommune.

https://www.dknyt.dkartikel/tidligere-kommunaldirektoer-idoemt-faengsel-for-mandatsvig