DK Nyt

Tidligere havnechef i Struer fik seks måneders betinget fængsel

Dømt for mandatsvig og dokumentfalsk i forbindelse med Venø Færgen.
11. DEC 2020 10.25

STRUER: En domsmandret i Holstebro har idømt den tidligere havnechef for Holstebro-Struer Havn samt overfartsleder ved Venø Færgen Søren Adsersen seks måneders betinget fængsel for mandatsvig for knap 91.000 kr. samt dokumentfalsk.

Med til straffen hører, at han inden otte måneder skal have udført 120 timers samfundstjeneste.

Ifølge retsreferatet fandt retten det bevist, at han havde begået mandatsvig i forbindelse med ti indkøb af genstande af privat karakter på havnens regning. Herunder elektronik, brusearmatur, toiletsæde, plæneklipper, sengesæt, køkkenudstyr, cykelholder, gasgrill og byggematerialer. De indkøb løb op i 38.911,95 kr.

Han nægtede sig skyldig og forklarede, at han foretog indkøbene som led i driften af færgeoverfarten og havnen.

Eventuel psykiatrisk behandling

Retten fandt ham også skyldig i at have ladet færgeoverfarten betale tre fiktive fakturaer på i alt 50.044 kr., som var udstedt i hans daværende hustrus søns tømrervirksomhed. 

Fakturaerne lød på isolerings- og stålpladearbejde på færgen, men dækkede over byggematerialer til at renovere hans hjem. Derudover havde han forfalsket en tilsynsrapport fra Søfartsstyrelsen til en skibsingeniør, kommunen havde bedt foretage en skibsteknisk undersøgelse for at kontrollete arbejdet fra de tre fakturaer.  

Retten idømte ham betinget fængsel i seks måneder bl.a. med vilkår om 120 timers samfundstjeneste samt eventuel psykiatrisk behandling efter Kriminalforsorgens nærmere bestemmelse.

I sommer blev en anden tidligere chef i Struer Kommune dømt for mandatsvig. Det var den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, som blev idømt seks måneders fængsel, hvoraf to var ubetinget og skulle afsones.

Han havde misbrugt et mastercard, så kommunen betalte hans private udgifter for mere end 120.000 kr.

Ritzau / ka

https://www.dknyt.dkartikel/tidligere-havnechef-i-struer-fik-seks-maaneders-betinget-faengsel