DK Nyt

Tekniske chefer frygter fejlplacering af forurenet jord

Et forslag fra Miljøstyrelsen risikerer at føre til forurenet jord på ulovlige steder og et hav af arbejdstimer med at rydde op, advarer KTC
KORT NYT22. JUL 2011 13.34

Et forsøg fra Miljøstyrelsen på at afbureaukratisere reglerne for bortskaffelse af forurenet jord har får de tekniske chefer i landets kommuner til a frygte flere bunker af forurenet jord på ulovlige steder og timevis af arbejde med at få dem fjernet igen. Det skriver Ingeniøren.

Miljøstyrelsen vil gøre det muligt for borgere at flytte forurenet jord uden at vente på en tilladelse. I dag skal vente op til fire uger på en godkendelse fra kommunen.

- Jeg tror, forslaget vil give bagslag,siger Ebbe Møller Olesen fra foreningen for Kommunernes tekniske chefer (KTC), hvor han er formand for faggruppen for miljø og grundvand.

Dorte Hermansen, der er kontorchef ved jord og affald i Miljøstyrelsen, mener ikke, de nye regler vil skabe problemer.

-Efterhånden er jordstyring indarbejdet i håndteringen af en byggesag i hele den professionelle del af byggebranchen. Der er det nødvendige fokus på, at selvfølgelig skal forurenet jord hen der, hvor de kan håndtere det, og hvor det kan afleveres. Det ændrer forslaget ikke på. siger Dorte Hermansen.

krn

 

https://www.dknyt.dkartikel/tekniske-chefer-frygter-fejlplacering-af-forurenet-jord