DK Nyt
Sydfynske kommuner vil have nationalpark

Sydfynske kommuner vil have nationalpark

I dag afleverer tre sydfynske kommuner en ansøgning til miljøminister Ida Auken (SF)

SYDFYNSKE ØHAV: Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Assens vil gerne have en nationalpark i Det Sydfynske Øhav.  Efter tre års forarbejde kunne de tre kommuner i dag aflevere ansøgningen personligt til miljøminister, Ida Auken (SF).

Nu kan de bare krydse fingre for, at miljøministeren også nikker ja. Borgmestrene i de tre kommuner glæder sig til en afgørelse.

- Med ansøgningen tager de tre sydfynske kommuner selv ansvaret for at løse nogle af de udfordringer, vi står overfor på Sydfyn. Skal vi sikre vækst og arbejdspladser, skal vi turde tænke nyt. En nationalpark vil gavne vores natur, og samtidig være med til at skabe den vækst og udvikling, som vi har meget har brug for, siger Svendborg-borgmester Curt Sørensen (S).

Flere eksempler fra vores nabolande viser ifølge ham, at en nationalpark kan gavne det lokale erhvervsliv. Nationalparkområderne bliver et 'must-see' område for mange af de turister der besøger Danmark.

Også borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Hans Jørgensen (S) er forventningsfuld.

- Vi ved godt selv, at vores natur er pragtfuld. Med en nationalpark får vi nu statens stempel på, at vi har noget særligt. Udover det værdifulde stempel, tilfører nationalparken også penge og kræfter til at styrke naturen, kulturarven og friluftslivet, siger Hans Jørgensen.

Formålet med en dansk nationalpark er at udvikle og bevare områdets natur og kulturarv. Den skal også styrke befolkningens muligheder for at opleve naturen. Nationalparkens fjerde formål er at gavne det lokale erhvervsliv.

Siger miljøminister Ida Auken ja til en sydfynsk nationalpark, forventes den etableret i 2013.

krn

https://www.dknyt.dkartikel/sydfynske-kommuner-vil-have-nationalpark