DK Nyt

Syddanmarks sygehuse får endnu flere solceller

KORT NYT14. OKT 2020 8.56

SYDDANMARK: Region Syddanmark udvider sine eksisterende solcelleanlæg med ca. 50 pct. på regionens sygehuse for omkring 35 mio. kr. Det er blevet muligt med regeringens suspendering af anlægsloftet, oplyser regionen. 

Droneoverflyvninger har kortlagt, hvor der er potentiale for flere anlæg, der peger på i alt 12.000 kvadratmeter egnede tagflader. I 2012 opstillede regionen 25.000 kvadratmeter. Udvidelsen har været i udbud, der er vundet af El:Con. Efter planen skal de etableres i løbet af i år, og når den er færdig, kan anlæggene samlet yde ca. 5.200 MWh om året.

- Vi tager klimaudfordringerne alvorligt. Derfor har vi forpligtet os på at sætte fart på grønne investeringer bl.a. ved at øge produktionen af grøn strøm på vores sygehuse. Og vi sætter handling bag ordene. For en måned siden tog vi den 2,4 hektar store solcellepark ved Nyt OUH i brug, og nu får vi sat yderligere 12.000 kvadratmeter solcelleanlæg op på de nye bygninger ved Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og i Psykiatrien, så der bliver produceret solstrøm på hver eneste ledige tagflade, siger formand for regionens anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S).

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/syddanmarks-sygehuse-faar-endnu-flere-solceller