DK Nyt
Syddanmark klar med nye tiltag på sygehusene
Raske ansatte i Region Syddanmark skal testes for at kortlægge smittegraden op til genåbningen af Danmark.
Foto: Sygehus Lillebælt

Syddanmark klar med nye tiltag på sygehusene

- Sygehusene er nok et at de sikreste steder at opholde sig, lyder det fra koncerndirektør i Region Syddanmark.

SYDDANMARK: Ansatte på sygehusene i Region Syddanmark står sammen og går den ekstra mil, og det har gjort sygefraværet lavere end længe. 

Sygefraværet har stabiliseret sig på 2,5 pct. mod seks pct. for en måned siden.

- Vores medarbejdere på de syddanske sygehuse har i denne tid virkelig ydet en ekstra indsats. Jeg er rigtig glad for at se, at de i denne tid virkelig er rykket sammen og hver dag går den ekstra mil for at hjælpe de syddanske borgere. Uden en dedikeret indsats fra medarbejderne ville vi ikke være så godt stillet, som vi er nu, siger koncerndirektær Kurt Espersen.

Man skal føle sig sikker på et sygehus og ikke lade være med at komme, fordi man er bekymret for smitte. Derfor har Region Syddanmark indført ny tiltag. Det indebær blandt andet, at der skal bookes tid til blodprøvetagning og røntgen, så det undgås, at for mange mennesker samles i venterummene.

Det tæller også flere test af både patienter og personale uden symotomer. 

- Vi har gjort meget for at gøre vores sygehuse så covid-19-sikre som muligt, og det ser ud til, at vores foranstaltninger har virket. Faktisk er sygehusene lige nu nok et af de sikreste steder at opholde sig, så hverken patienter eller medarbejdere har nogen grund til at bekymre sig. Men eftersom vi nu også begynder at skrue op for behandlingerne på sygehusene, så skal vi sørge for, at vores sikkerhedstiltag følger med, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/syddanmark-klar-med-nye-tiltag-paa-sygehusene