DK Nyt

Syddanmark giver 75 mio. kr. ekstra i ny psykiatriplan

KORT NYT17. DEC 2019 13.02

SYDDANMARK: Bedre behandling, flere sengepladser og større mulighed for at tage del i egen behandling. Sådan lyder de tre centrale mål i den psykiatriplan, som regionsrådet nu har vedtaget og sat penge af til. 

Planen indeholder 39 anbefalinger, der samler både eksisterende og nye indsatser, og sikrer et langsigtet fokus og en klar strategisk retning og giver Psykiatrisygehuset mere end 75 mio. kr. mere om året, når den er helt rullet ud. Hertil kommer anlægsudgifter på knap 130 mio. kr. i alt. En stor del af midlerne er allerede afsat i regionens budget 2020, men skal hele planen føres ud i livet, er der behov for, at der tilføres endnu flere midler. 

- Regionsrådet har gjort en stor indsats for at finde midlerne til at planen kan sættes i værk. Men vi kan ikke klare det hele på egen hånd, for det er en stor og ambitiøs plan, vi har med at gøre. Derfor hilser vi meget velkommen, at det ser ud som om, der er penge på vej fra nationalt hold. Penge, som kan bruges i den syddanske psykiatri, hvor vi altså har en plan, der er køreklar, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

esl

Se hele Psykiatriplan 2020-2024 her.

https://www.dknyt.dkartikel/syddanmark-giver-75-mio-kr-ekstra-i-ny-psykiatriplan