Syddanmark døjer med stigende antal vold og trusler

KORT NYT10. FEB 2020 8.51

SYDDANMARK: Antallet af ansatte i Region Syddanmark, der udsættes for vold eller trusler om vold i arbejdstiden, stiger. Derfor har regionen afsat fem mio kr. til forebyggelse, skriver JydskeVestkysten. Ifølge en arbejdsmarkedsredegørelsen fra 2019 er der sket en markant stigning i antallet af anmeldelser om fysisk vold og trusler i forhold til andre arbejdsulykker. I 2017 var der 865 anmeldelser af fysisk vold. I 2018 steg det til 877.

Den samme tendens gør sig gældende for sager med trusler om vold. I 2017 lå antallet af sager på 722, mens det steg til 784 året efter. Det halter især i Psykiatrien, som scorer højest på vold og trusler. Her var 467 udsat for fysisk vold i 2018 og 409 var ofre for trusler om vold. Derfor skal de fem mio. kr. til forebyggelse fordeles på arbejdspladserne over en periode på to år.

- Nogle personaler bliver udsat for slag, spark, spyt og bliver revet ud efter. Vi vil gerne sikre en god attraktiv arbejdsplads, hvor vi har en ramme og en struktur, der gør, at vi kan håndtere de her ting, siger Jesper Stockmarr, der er sekretariatschef for HR-afdelingen i Region Syddanmark.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/syddanmark-doejer-med-stigende-antal-vold-og-trusler