DK Nyt

Syddanmark: AstraZeneca-vaccinerede tilbydes stik med Moderna

3. MAJ 2021 15.30
TEMA: Corona

SYDDANMARK: Sundhedspersonale i Region Syddanmark, der fik AstraZeneca som første vaccinestik, inviteres nu til at blive vaccineret med Moderna. Personalet vil blive tilbudt det opfølgende stik inden for de kommende uger. Det skriver regionen.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har besluttet, at det andet vaccinationsstik skal være med Moderna, der er en mRNA-vaccine. I Tyskland har man valgt samme model med Moderna til dem, der har fået første stik med AstraZeneca.

Personalet vil blive vaccineret med Moderna i den rækkefølge, de blev vaccineret med AstraZeneca. De første starter i denne uge. Sundhedsstyrelsen arbejder på at få inviteret medarbejderne inden for 12 uger, efter de fik deres første vaccine. Men styrelsen understreger, at vaccinen stadig vil have effekt, selvom der går mere end 12 uger.

- Det er rigtig glædeligt, at vi nu kan melde ud, hvordan anden vaccination af de medarbejdere, som har er vaccineret første gang med AstraZeneca, kommer til at foregå. De har ventet, siden Sundhedsstyrelsen satte AstraZeneca på pause 11. marts, så det er forståeligt, at de har glædet sig meget til denne udmelding. Ligesom da de fik første vaccination, så kommer deres anden vaccination til at foregå på regionens store vaccinationscentre, siger koncerndirektør Kurt Espersen.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/syddanmark-astrazeneca-vaccinerede-tilbydes-stik-med-moderna