DK Nyt

Svitzer-direktør ny topchef for DSB

Jesper T. Lok afløser Christian Roslev, der måtte stoppe på grund af sygdom
12. DEC 2011 9.11

DSB's bestyrelse har valgt den 43-årige Jesper T. Lok som ny administrerende direktør. Jesper T. Lok kommer fra en post som administrerende direktør for rederivirksomheden Svitzer, der er en del af A.P. Møller-Mærsk Gruppen.

Her har han været øverste ansvarlige for godt 4.500 medarbejdere og en flåde på mere end 500 skibe fordelt på 40 lande med dertilhørende regler og krav. Tidligere har Jesper T. Lok været ansat i forskellige stillinger i A.P. Møller-Mærsk Gruppen, herunder i Nigeria, Pakistan, Taiwan og Japan, oplyser DSB.

Netop erfaringen i at lede en større virksomhed med transport, drift og materiel har været afgørende for valget af Jesper T. Lok ud af de mange kvalificerede kandidater, fortæller DSB's bestyrelsesformand Peter Schütze:

- Med Jesper T. Lok har vi fundet en direktør, der har vist store resultater i en virksomhed med stor kompleksitet i drift og materiel. Han er robust, selvstændig og er den rette mand til at løse de mange aktuelle udfordringer i DSB sammen med den øvrige ledelse.

DSB's direktion vil fremover bestå af Jesper T. Lok og økonomidirektør Jacob Kjær, der har været konstitueret direktør siden oktober.

Jesper T. Lok aflønnes med 4,5 mio. kr. årligt og en variabel løn afhængig af de af bestyrelsen valgte succeskriterier på maksimalt 25 pct. Hans opsigelsesvarsel er seks måneder, og selskabet kan det første år opsige ansættelsesforholdet med 30 måneders varsel, herefter er varslet 24 måneder. Hertil kommer vanlige vilkår vedrørende telefon, biltilskud, avis mv.

Jesper T. Lok tiltræder senest 1. juli.

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/svitzer-direktoer-ny-topchef-for-dsb