DK Nyt
Svendborg vinder KLs nye Forebyggelsespris
Foto: Svendborg Kommune

Svendborg vinder KL's nye Forebyggelsespris

Et projekt, som har gjort idræt til del af alle børns hverdag og en del af Svendborgs dna, giver Svendborgprojektet KL's nye Forebyggelsespris.
10. MAJ 2019 10.18

AALBORG: På KL's Social- og Sundhedspolitiske Forum er den nyindstiftede Forebyggelsespris netop blevet uddelt. Svendborg Kommune løb med sejren for initiativet Svendborgprojektet. 

- Lad os hædre dem, der har opfundet de vises sten, lød det fra KL's sundheds- og ældreformand Jette Skive (DF), da hun torsdag præsenterede prisen på KL-forummet.

Og de vises sten er altså opfundet i Svendborg, hvor kommunen i 11 år har arbejdet med Svendborgprojektet. Her er idræt i tre spor blevet en del af alle børns hverdag: Idrætsskoler, aktive børn i dagtilbud og forskning.

Skole og dagtilbud er vigtige arenaer
- Visionære politikere satte sig for, at det skulle være fedt at bevæge sig. De skal ikke bare være sundere, de skal også være gladere. Det er blevet en del af Svendborgs dna, at børn og unge bevæger sig. Ideen med at bruge skolerne er, at vi får alle børnene med. Det ville vi ikke gå, hvis det var et aktivitetstilbud. Skole og dagtilbud er vigtige arenaer for, at børnene får mulighed for at leve et aktivt liv, sagde Svendborg Kommune, da den torsdag blev præsenteret som nomineret. 

Svendborg løber med førstepladsen, fordi indsatsen har gjort, at alle børn i kommunen bevæger sig, reduceret overvægt og skabt glæde blandt børnene.

- Indsatsen er ambitiøs og viser, at hvis man vil noget, så kan man også nå meget. Her er der virkelig tale om indsats, der har stor betydning for børnenes sundhed, siger Jette Skive, der også fremhæver, at projektet er formet, så alle kommuner kan følge trop. 

Projektet har endvidere været en del af verdens største forskningsprojekt af sin art, hvor forskere fra SDU følger børnenes udvikling. 

Andenpladsen gik til Aalborg med 'Mental sundhed på ungdomsuddannelserne i Aalborg Kommune' og tredjepladsen til Odenses Røgfri Odense, der skal skabe en røgfri generation 2025. I alt var 42 initiativer indstillet til prisen. De kan ses på KL's hjemmeside

 

Læs mere om Svendborgprojektet.

https://www.dknyt.dkartikel/svendborg-vinder-kl-s-nye-forebyggelsespris