DK Nyt
Svendborg henter millioner fra fonde

Svendborg henter millioner fra fonde

I 2011 blev der skaffet knap 50 millioner i beløbsstørrelser fra 10.000 til 22 millioner
22. MAR 2012 8.43

SVENDBORG: Der er penge i at søge fonde. Det er konklusionen i Svendborg Kommune. I 2011 hentede kommunen næsten 50 mio. kr. til en lang række forskellige projekter. Pengene kom fra fundraising - støtte fra fonde, organisationer og andre parter, der var parate til at yde et beløb til et konkret projekt.

Seniorkonsulent Martin Andersen, der arbejder med fundraising i Svendborg Kommune, er glad for det flotte resultat på 49.544.032 kr.

- Det viser med al tydelighed, at det sagtens kan svare sig, at bruge både tid og arbejdskraft på at sende ansøgninger til fonde og andre pengekasser. Men det handler også om, at de enkelte ansøgninger skal være gennemarbejdet. Samtidig skal vi som kommune også vise, at vi er en professionel samarbejdspartner. Og det er der heldigvis meget der tyder på er tilfældet, når jeg vurderer resultatet af kommunens mange ansøgninger i 2011, siger Martin Andersen.

Rigtig mange medarbejdere i kommunens forskellige afdelinger står bag de 52 forskellige ansøgninger, der har bevilget penge til forskellige projekter i Svendborg Kommune. Dette indikerer at målsætningen om at øge bevidstheden omkring eksterne finansieringskilder går den rigtige vej.

Beløbene spænder vidt fra 10.000 kr. til indkøb af et maleri og til 22 mio. kr. til projektet om at binde havnen og bymidten sammen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/svendborg-henter-millioner-fra-fonde