DK Nyt

Svendborg er Team Danmarks yndlings-kommune

Kommunens elitesekretariat er indstillet som en af tre kandidater til årets talentpris
30. NOV 2011 19.05

SVENDBORG: Elitesekretariatet i Svendborg Kommune har som de første i landet formået at sætte aldersrelateret træning på skoleskemaet for alle byens børn i 0. - 6. klasse, lyder det begejstret fra Team Danmark.

Derfor har Team Danmark indstillet Svendborg - sammen med Dansk Svømmeunion og Dansk Håndbold Union - til den prestigefulde pris.

Begrundelsen for at nominere Svendborg lyder i den korte version:

'Elitesekretariatet i Svendborg er indstillet til prisen - fordi kommunen prioriterer og udvikler byens idrætsskoler på forbilledlig vis. Elitekommunen Svendborg etablerede i 2008 de første syv idrætsskoler med fire ekstra ugentlige idrætslektioner i 0. til 6. årgang efter principperne i Team Danmarks koncept for aldersrelateret træning. Nu udvider den visionære kommune ordningen - så alle børn fra næste år får glæde af mere idræt i skolen.

De foreløbige resultater fra Svendborg-projektet viser, at børnenes sportslige fundament bliver styrket, ligesom Svendborg også kan dokumentere en række sundhedsmæssige effekter af de fire ekstra ugentlige timer med aldersrelateret træning.

Svendborg Kommune gennemfører nu - som den første kommune i landet - en fuldskala implementering af Team Danmarks koncept for idrætsskoler på alle kommunens folkeskoler, således alle elever i 0. til 6 klasse fra skoleåret 2012-13 får seks ugentlige idrætstimer. Svendborg kommunes arbejde har på få år skabt en landsdækkende interesse for effekten af idræt i skolen og dermed været med til at sætte idræt og sundhed højt på den lokale politiske dagsorden. Det er et banebrydende arbejde, som vil have en positiv effekt på dansk eliteidræt på sigt.'

Team Danmark har uddelt prisen siden 2006. Den bliver uddelt ved det store Sport 2011 show i Herning den 7. januar 2012.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/svendborg-er-team-danmarks-yndlings-kommune