DK Nyt

Svagt fald i tal for indlagte, men højere positivprocent

To dage uden registrerede dødsfald, men det skyldes driftsforstyrrelser i dødsårsagsregistret.
8. FEB 2021 14.44
TEMA: Corona

Antallet af indlæggelser har været svagt faldende henover weekenden, men er nu steget en smule til 400, hvilket stadig er færre end de 405 i fredags. Af de indlagte er 73 på intensiv og heraf 52 i respirator, for begge tals vedkommende et fortsat fald gennem en uge.

Til gengæld er positivprocenten nu 0,46 pct., den højeste i mere end en uge. Den er målt på baggrund af 93.017 test, hvor antallet af test har været en del højere de fleste af dagene forud.

Dagens coronatal byder endvidere på to dage i træk uden coronarelaterede dødsfald, men det skyldes at der i to dage ikke er opdateret data om dødsfald. I går blev der meldt om et enkelt dødsfald, men det var et fra i fredags. Lørdag og søndag er derfor indtil videre uden registrerede dødsfald, men det må formodes at ændre sig, når dødsårsagsregistret bliver opdateret.

Antallet af færdigvaccinerede mangler kun nogle få hundrede i at runde 140.000, mens antallet af personer der kun er vaccineret første gang, er på nippet til at runde 60.000 personer. Der er således i alt brugt lige under 340.000 vaccinedoser indtil nu.

https://www.dknyt.dkartikel/svagt-fald-i-tal-for-indlagte-men-hoejere-positivprocent