Svære forhandlinger forudses til efteråret efter klimaaftale

Der er ros til en ny klimaaftale, men forude venter vanskeligere og større beslutninger, lyder advarslen.
23. JUN 2020 8.53

Fra højre og venstre roses den klimaaftale, som et bredt politisk flertal indgik natten til mandag.

Til gengæld venter langt større og vanskeligere knaster i de kommende klimaforhandlinger, påpeger bl.a. Rådet for Grøn Omstilling, Dansk Energi og den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

- Alle de ting, der kommer til at koste og give politiske konflikter, ligger stadig og venter. Der, hvor det kommer til at gøre ondt, kommer senere, siger Otto Brøns-Petersen, analysechef hos Cepos.

Han hæfter sig bl.a. ved, at partierne ikke har forpligtet sig til at være en del af en kommende grøn skatteaftale, som ifølge aftalen skal forhandles til efteråret.

- Det afspejler, at det kan være svært at blive ved med at få flertal i samme kreds for de næste beslutninger, siger han.

I Rådet for Grøn Omstilling er direktør Claus Ekman positiv over for aftalen, der både rummer en CO2-afgift, mere grøn energi og støtte til udfasning af olie- og gasfyr.

Men også han savner, at politikerne bliver enige om de vanskeligere ting. Hvis man skal nå en reduktion på 70 pct. i 2030, skal danskerne udlede 19 mio. tons mindre CO2 end i dag, skriver Jyllands-Posten.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/svaere-forhandlinger-forudses-til-efteraaret-efter-klimaaftale