DK Nyt

Sundhedsstyrelsen erkender uklar dansk teststrategi

Sundhedsstyrelsen vil fremover være mere skarp i sine retningslinjer og i sin kommunikation, siger Brostrøm.

Under coronaudbruddet har Sundhedsstyrelsen ikke været klar nok omkring den danske teststrategi. Det erkender Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i et interview med Politiken. Han lover samtidig, at det bliver bedre i fremtiden.

- Tydelig kommunikation om teststrategien er vi generelt ikke lykkedes godt nok med. Det går helt tilbage til februar og marts, og jeg kan kun tage ansvar for min egen del.

- Har vi været skarpe nok i vores retningslinje og kommunikation? Nej, det har vi ikke, og det vil vi forsøge at gøre bedre fremadrettet, siger han til Politiken.

Øget testkapicitet skal bruges aktivt

De seneste uger har de danske sundhedsmyndigheder arbejdet med en mere offensiv teststrategi, hvor målet har været at teste endnu flere end tidligere. For at lykkes med det er der blevet opsat hvide telte - også kaldet testcentre - rundt om i forskellige dele af landet.

I interviewet ønsker Søren Brostrøm ikke at fortælle for meget om strategien - andet end at den er en del af den politiske aftale, der blev indgået i sidste uge omkring de næste faser i genåbningen.

Han fortæller, at der kommer mere afklaring i denne uge, og at den øgede testkapacitet skal bruges aktivt i den kontrollerede genåbning af landet. I weekenden nåede antallet af test for coronavirus over 300.000. Det senest offentliggjorte tal er i alt 326.560 test.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/sundhedsstyrelsen-erkender-uklar-dansk-teststrategi