DK Nyt
Studerende hjælper med at renovere idrætscenter

Studerende hjælper med at renovere idrætscenter

Ergoterapeut-studerende er med i nytænkning i Idrætscenter Vest Ergoterapeut-studerende samarbejder med Holstebro Kommune om tilgængelighed i nyt familieidrætscenter
5. APR 2011 10.32

HOLSTEBRO: Når Idrætscenter Vest om nogle få år er renoveret og bygget om til et familieidrætscenter, så har ergoterapistuderende fra VIA University College i Holstebro haft en finger med i spillet. De samarbejder med Holstebro Kommune om at få nytænkning ind i de nye faciliteter.

Byrådet har afsat i alt 16 mio. kr. til en gennemgribende renovering af idrætscenteret, der efterhånden er ret nedslidt. Efter at Holstebro har fået den nye Gråkjær Arena på Hostrupvej til især eliteidræt, er det planen, at Idrætscenter Vest i forbindelse med renoveringen skal omdannes til et fleksibelt familieidrætscenter, der bl.a. tager udgangspunkt i kommunens idræts- og motionspolitik.

Kommunens øjne og ører
- Vi er gang med planlægningen af, hvilke nye faciliteter og aktiviteter der skal være i Idrætscenter Vest i forbindelse med renoveringen og ombygningen. Vi synes, det er både spændende og helt nærliggende at inddrage ergoterapeut-studerende i denne fase af projektet. De kan være kommunens øjne og ører, så vi allerede nu får taget højde for tilgængelighed og brugervenlighed i centret.

- Det er en 'win-win-situation' for både kommunen og for de studerende, der her får en praktisk opgave i deres uddannelse, siger sektionsleder i Kultur og Fritid, Bjarne Petersen.

I et 10 ugers modul har de studerende haft fokus på bl.a. tilgængelighed, design og teknologi, boligindretning og hjælpemidler.

- Vi er utroligt glade for dette samarbejde med kommunen. Det betyder, at de studerende kan arbejde med 'rigtige' projekter, der er behov for i praksis. Det styrker også indlæringen og motivationen hos de studerende. Som afslutning på forløbet skal de præsentere deres ideer for kommunens repræsentanter, og der er også en efterfølgende eksamen, siger lektor på ergoterapeut-uddannelsen i VIA University College, Anne-Lise Voss.

Efter planen skal renoveringen og ombygningen af Idrætscenter Vest stå færdig i 2013.

 

https://www.dknyt.dkartikel/studerende-hjaelper-med-at-renovere-idraetscenter