DK Nyt
Stort fald i overnatninger i måned inden turiståbning
Campingturismen har oplevet et relativt lille fald i overnatninger som følge af coronakrisen sammenlignet med fx vandrerhjem.
Foto: Hans Meineche, Biofoto/Ritzau Scanpix

Stort fald i overnatninger i måned inden turiståbning

Danskerne har booket dobbelt så mange uger i feriehuse resten af 2020 som sidste år.

Der var 1,9 millioner færre overnatninger i maj, hvor Danmark var lukket for turister, end året før. Det svarer til et fald på 59 pct., oplyser Danmarks Statistik.

Grænserne blev lukket for turister i midten af marts for at begrænse smitten med coronavirus. Fra 15. juni er de åbnet delvist, og maj var altså den sidste hele måned med lukkede grænser for turister.

I maj gik det værst ud over vandrerhjemmene og hotellerne, hvor antallet af overnatninger faldt med hhv. 86 og 85 pct. På campingpladserne var der derimod kun et fald på 15 pct., mens der i lystbådehavnene var en stigning på seks pct. i maj.

Stigning ift. april

Sammenlignes der med april, var der i maj en fremgang i overnatninger på knap 57 pct., når der korrigeres for normale sæsonudsving. I april lå niveauet dog 'ekstraordinært lavt' på grund af nedlukningen i samfundet, bemærker Danmarks Statistik.

15. juni åbnede grænserne for turister fra Norge, Island og Tyskland, og siden er de blev åbnet for rejsende fra flere lande, der skal leve op til objektive kriterier, før de kan få lov til at rejse ind som turister.

Flere feriehus-overnatninger end 2019

Trods de hårde måneder ser sommeren ud til at blive god for de danske feriehuse.

Ved udgangen af juni var der booket 380.000 uger i feriehuse for resten af 2020, hvilket er 18 pct. mere end sidste år. Det skyldes især, at danskerne har booket dobbelt så mange husuger som sidste år.

Bookingerne er dog sandsynligvis ikke nok til at opveje tabet af overnatninger i årets første seks måneder, vurderer Danmarks Statistik.

I Dansk Industri peger man på, at turisterhvervet stadig kæmper med følgerne af virusudbruddet. Blandt andet er der lave besøgstal, i hvad der plejer at være højsæsonen.

- Kravet om seks overnatninger holder desværre rigtige mange turister væk fra byerne, og det gør ondt på hoteller, attraktioner, museer og restauranter, skriver Sune K. Jensen, chef for turisme og oplevelser, i en kommentar.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/stort-fald-i-overnatninger-i-maaned-inden-turistaabning