Store tidsforskelle i sagsbehandling til handicapbiler
Foto: Jens Christian Top, Ritzau Scanpix

Store tidsforskelle i sagsbehandling til handicapbiler

Sagsbehandlingstiden til at få en bevilling eller et afslag på handicapbil kan tage op til tre-fire gange så lang tid i nogle kommuner.

I Vejle tager det i gennemsnit 14 uger at tildele støtte til en handicapbil. I den modsatte ende af skalaen, men lige på den anden side af kommunegrænsen, tager det i gennemsnit 78 uger i Fredericia Kommune. Det viser tal fra Social- og Indenrigsministeriet. 

Opgørelsen er opdelt i henholdvis behandlingstid for tildeling og afslag på støtte til en handicapbil. I gennemsnit tager det 39 uger for de danske kommuner at tildele en bevilling, mens det tager 40 uger i gennemsnit at give et afslag.

Der er selvsagt store forskelle på antallet af sager, som kommunerne har fået, men i alt blev der i 2018 tildelt 1.465 bevillinger til støtte, mens der blev givet 881 afslag. 

Det er dog komplicerede sager og lovgivning, og derfor er sagsbehandling lang, lyder det fra Svendbog Kommune, hvor det i gennemsnit tager 60 uger at få en bevilling. 

- Når man laver sagsbehandling på bilsager, skal man indhente speciallægeerklæringer, lægeerklæringer, nogle gange skal politiet ind over, vi skal ud til forskellige steder, hvor man skal afprøve bilerne. Det er en proces, der godt kan tage længere tid, forklarer ældrechef i Svendborg Kommune Kirsten Vie Madsen til TV2 Fyn. 

- Vi har stort fokus på det. Vi har konverteret en stilling, så vi har en sagsbehandler mere, og så har vi købt ekstern bistand. Herudover er der også en forventning om, at vi fremadrettet vil have færre ansøgere, siger hun. 

Foruden Vejle Kommune er Helsingør og Varde de hurtigste kommuner til at tildele bevillinger, mens Fredericia, Vejen og Herlev er de kommuner, der tager længst tid om det. 

esl

https://www.dknyt.dkartikel/store-tidsforskelle-i-sagsbehandling-til-handicapbiler