Store forskelle på hjælp til fattige

Er man fattig og har man brug for økonomisk hjælp fra kommunen, så er det ikke ligegyldigt, hvor i landet man bor. Forskellene fra kommune til kommune er markante
10. MAR 2010 10.50

Står en fattig borger i en akut situation, hvor borgeren må opsøge kommunen for at få hjælp, så er det en stor fordel at bo i Aalborg. Her skal husholdningsbudgettet blot være under 4.073 kroner om måneden, før borgeren kan håbe på at få ekstra hjælp. Bor man derimod i Greve, så skal det månedlige rådighedsbeløb kun være under 2.300 kroner, før du kan komme i betragtning til den særlige fattighjælp. Det fortæller Politiken.

Avisens rundspørge viser, at langt de fleste kommuner har fastsat deres helt egne grænser, der lægger fast, hvor lidt man skal have til rådighed om måneden til kost, tøj og andre løse udgifter for at være berettiget til særlig hjælp. 'Vejledende rådighedsbeløb', kalder kommunerne de forskellige grænse-beløb.  

Dermede bevæger kommunerne sig på kanten af loven, mener Kirsten Ketscher, professor i socialret på Københavns Universitet. Hvis resultatet er et forskelligt serviceniveau, så er det ikke i overensstemmelse med loven, mener hun.

Formanden for Foreningen af Socialchefer, Ole Pass, finder det naturligt, at der er visse udsving, men indrømmer, at de store forskelle kalder på en nærmere undersøgelse. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) ser ikke noget problem, og kalder forskellene for det kommunale selvstyre i fuldt flor.

mou  

https://www.dknyt.dkartikel/store-forskelle-paa-hjaelp-til-fattige