DK Nyt

Stor politiaktion i Østerild

Op mod 140 politifolk fra hele landet er stationeret i Thisted for at sikre Naturstyrelsens skovrydning for vindmølle-testcenter - nye anholdelser

THISTED: Det er en ganske mandskabskrævende opgave, politiet er kommet på i Østerild Klitplantage, hvor korpset skal holde aktivister væk, så de ikke kan hindre Naturstyrelsens skovmaskiner i at rydde de første 12 hektar skov for det kommende testcenter for havmøller.

DR Midt & Vest fortæller, at det drejer sig om 140 politifolk. Radioen har talt med Beredskabsstyrelsen i Nordjylland, der er blevet bedt om at levere forplejning til politifolkene og sørge for indkvartering på styrelsens kasserner i Thisted og Holstebro. Der er for tiden indkvarteret 40 politifolk i Thisted og 100 i Holstebro.

- Det højeste vi har leveret mad til, er 148 personer, og det laveste er omkring 70, siger kolonnechef Jan Werenberg til DR.

Torsdag formiddag kom det igen til sammenstød mellem politi og aktivister. Tre forsøgte igen at lægge hindringer i vejen for skovarbejderne, og blev anholdt af politiet,oplyser Jyllands Posten. 

En demonstrant, der onsdag kom til skade, da han faldt ned fra en trætop, er fortsat indlagt på sygehus. Han har fået brud på ryggen og skal overføres fra Thisted til Aalborg for at blive opereret.

mou  

https://www.dknyt.dkartikel/stor-politiaktion-i-oesterild