DK Nyt
Større mulighed for lokale fartbegrænsninger
Efter sag fra København åbner Transportministeriet for, at kommuner nemmere kan sænke fartgrænserne lokalt. (arkivfoto)
Foto: Morten Langkilde, Ritzau Scanpix

Større mulighed for lokale fartbegrænsninger

Efter sag fra Københavns Kommune åbner Transportministeret yderligere for kommunale fartbegrænsninger. Flere kommuner hilser muligheden velkommen.
3. FEB 2021 9.36

Efter et år med tovtrækkeri og uenigheder med politiet har Transportministeriet afgjort, at Københavns Kommune har mulighed for at sænke hastighedsgrænserne i et udvalgt område. Københavns Politi havde sagt nej med henvisning til, atbetingelserne i bekendtgørelsen om lokale hastighedsgrænsninger ikke var opfyldt.

Men nu baner ministeriets afgørelse vejen for, at der i større grad kan gøres brug af lokale hastighedsbegrænsninger uden længere tovtrækkeri og afslag. Transportminister Benny Engelbrecht (S) forventer, det kan få stor betydning for kommunerne. 

- Afgørelsen siger meget klart, at kommunerne med de nuværende regler har gode muligheder for at sætte farten ned i bestemte områder, hvor der er skoler og dagtilbud i nærheden, eller hvis der i øvrigt vurderes, at det vil være godt for trafiksikkerheden. Det er noget af det som kommunerne har ønsket og jeg er tilfreds med, at reglerne bliver præciseret med den her afgørelse, siger Benny Engelbrecht til Lokalavisen Norddjurs.

Lokale er klar

Flere kommuner står allerede klar til at benytte sig af åbningen. I Norddjurs har man tidligere fået ja til en anbefalet fartgrænse på 40 kilometer i timen gennem byen Ørsted som forsøgsordning. Det vil teknik- og miljøudvalgets formand Jens Meilvang (LA) have gjort til et permanent påbud, siger han til lokalavisen.

I Favrskov finder teknik- og miljøudvalgsformand Anders G. Christensen (V) finder forslaget spændende, og han vil tage det med sig videre.

- Hvis vi kan bruge det i højere grad end hidtil, hvor det giver mening, så er det jo godt, siger han til Lokalavisen Favrskov.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/stoerre-mulighed-for-lokale-fartbegraensninger