DK Nyt

Støjberg overvejer V-fremtid: Vil vende skråen

Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er klar til at tage imod.

Inger Støjberg har ikke lagt sig fast på, om hendes fremtid ligger i partiet, efter at hun i aftes trak sig som næstformand efter ønske fra formand Jakob Ellemann-Jensen.

Til tv-avisen på DR siger hun, at hun "vil vende skråen" og overveje, om hendes fremtid ligger i Venstre.

- Jeg skal lige overveje, hvad der skal ske nu. Det, synes jeg, sådan set er fair nok. Det kom som noget af en overraskelse for mig. Jeg skal lige tænke mig lidt om et stykke tid, siger hun til DR.

Her forklarer hun også Venstres bredde i partiet og forskellene fra Frederiksberg til Skive som årsager til nogle af de mange uenigheder mellem hende og formand Jakob Ellemann.

Sidstnævnte understreger også, at Støjberg repræsenterer en stærk stemme i Venstre, men at det ikke giver "carte blanche til at opføre sig illoyalt".

Både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er klar til at tage imod Inger Støjberg, hvis beslutningen bliver et partiskift. 

Kollisionskurs

Inger Støjberg blev valgt som næstformand sidste år for at danne parløb med Jakob Ellemann-Jensen. Sammen skulle de favne Venstre, hvor hun med sin kontante stil og vestjyske baggrund nyder støtte i store dele af partiets bagland.

Men de to har flere gange været på kollisionskurs, og tirsdag kulminerede det i en uenighed om, hvorvidt Venstre skal støtte en eventuel rigsretssag mod hende i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig, i hendes tid om udlændinge- og integrationsminister.

- Jeg synes ikke, jeg har kørt for meget solo. Jeg er politiker, og derfor har jeg også klare holdninger, siger Inger Støjberg.

- Jakob Ellemann-Jensen brugte også i sin begrundelse tirsdag aften, at der var en række politiske sager, som vi var uenige i. Men han sagde også meget lige ud, at han synes, jeg har et for tæt forhold til en række andre borgerlige politikere. Men det synes jeg også, man skal som næstformand, siger Inger Støjberg.

ibs / Ritzau

Opdateret 11.30 med de sidste fire afsnit 

https://www.dknyt.dkartikel/stoejberg-overvejer-v-fremtid-vil-vende-skraaen