DK Nyt
Stikprøve: Kun fire pct. af kommunalt ansatte arbejder ikke
Efter åbning af daginstitutioner og de yngste skoleklasser er endnu flere kommunale medarbejdere vendt tilbage til deres fysiske arbejdsplads.
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Stikprøve: Kun fire pct. af kommunalt ansatte arbejder ikke

Trods corona er tre ud af fire kommunalt ansatte nu fysisk til stede på deres arbejdsplads, viser rundspørge.

Selvom en stor del af de offentlige ansatte blev sendt hjem 13. marts, og rådhuse står mere eller mindre tomme, er kommunerne ikke lukket ned.

Langt de fleste kommunalt ansatte er under coronakrisen fysisk til stede på deres arbejdsplads eller arbejder hjemmefra. Kun cirka fire pct. kan hverken møde ind på arbejde eller arbejde hjemmefra.

Det er resultatet af en ny stikprøve, hvor KL har spurgt HR-cheferne i 10 repræsentativt udvalgte kommuner om situationen.

77 pct. er på arbejde

Ifølge svarene var 77 pct. af de ansatte i tirsdags 28. april fysisk til stede på deres arbejdsplads, mens cirka 19 pct. arbejdede hjemmefra.

De fire pct., som ikke kan udføre deres arbejde, er fx medarbejdere på lukkede kulturinstitutioner og tekniske medarbejdere som håndværkere, skriver KL i en pressemeddelelse.

Ifølge stikprøven er det især medarbejderne i landets børnehaver og vuggestuer og de, der arbejder med sundhed og ældre, der i dag er fysisk til stede. Her er henholdsvis cirka 99 pct. og cirka 96 pct. mødt ind på stuer, kontorer og plejehjem.

Analysen viser samtidig, at cirka 82 pct. af de ansatte på landets skoler er til stede i klasseværelser og i skolegården. Også på social- og handicapområdet møder størstedelen af de ansatte, cirka 80 pct., hver dag fysisk op på arbejde.

'Det bekræfter bare, at det kommunale Danmark har en afgørende vigtig funktion i samfundet,' lyder det fra KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/stikproeve-kun-fire-pct-af-kommunalt-ansatte-arbejder-ikke